GORKA LEKCIJA KOJU SU AMERIKANCI NAUČILI: Ne pokušavajte prestići MiG-23, bivši pilot otkrio veliku TAJNU (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Jun.2021, 14:36

GORKA LEKCIJA KOJU SU AMERIKANCI NAUČILI: "Ne pokušavajte prestići MiG-23", bivši pilot otkrio veliku TAJNU (VIDEO)

Amerika nabavila ruski MIG-23 i upoređivala ga sa američkim F-14

Američki pilot Vard Kerol učestvovao je u tajnim trenažnim letovima 1985. godine, u kojima je ulogu neprijatelja imao lovac MiG-23. Kako piše "The Drive", Kerol je 1985. izvodio trenažne vazdušne borbe na F-14 u Nevadi.

Bivši američki pilot priznaje da je bio zapanjen veličinom sovjetskog aviona. MiG-23, koji je do tada video samo na nekvalitetnim fotografijama do kojih su došle obaveštajne >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << službe, u stvarnosti se pokazao mnogo manjim nego što je pilot očekivao, prenosi RG.

Prvo je izvedena demonstracija brzine neprijatelja. Piloti F-14 i MiG-23 dobili su naredbu za prelazak u forsažni režim rada.

- MiG-23 nam je pobegao. Prva naučena lekcija: ne pokušavajte prestići MiG-23 - priseća se Kerol.

Kasnije su se smenjivali ofanzivni i obrambeni manevri, tokom kojih je F-14 uspeo da se približi MiG-u dovoljno da, ako je potrebno, otvori vatru.

U trećoj fazi borbenih treninga sovjetski lovac ponovno je iznenadio američkog pilota, piše "Ruski vesnik".

- Ovog je puta pilot MiG-23 preleteo vrlo nisko i vrlo brzo, a posada F-14 izgubila ga je iz vida nad pustinjom. Tada se sovjetski avion ponovo pojavio na liniji krila i ispalio simulirani hitac - navodi se u publikaciji.

Vesti o domaćem i stranom naoružanju možete pročitati OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.