GORI U BELORUSIJI: Sprečen atentat na Lukašenkovu protivnicu, KGB presreo poruku koja otkriva motiv

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Avg.2020, 21:00

GORI U BELORUSIJI: Sprečen atentat na Lukašenkovu protivnicu, KGB presreo poruku koja otkriva motiv

Prema rečima šefa KGB, već je otkriven pošiljalac ovog saopštenja i uskoro će biti uhapšen

Sprečen atentat na kandidata opozicije na predsedničkim izborima u Belorusiji Svetlanu Tihanovskaju, saopštio je šef KGB Belorusije Valerij Vakuljčik.

Vakuljčik je saopštio da je iz opozicionarkinog štaba dobio informaciju da se plaše da može doći do provokacija i atentata na Tihanovskaju.

On je naglasio da je pre toga Ministarstvo unutrašnjih poslova >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << presrelo saopštenje da je u Belorusiji potreban „žrtveni jarac“.

.

- Mi smo ozbiljno prihvatili ovu informaciju. Ja sam doneo odluku da izdvojim 120 pripadnika za obezbeđenje izbornog štaba - rekao je on.

Vukuljčuk je dodao da se obezbeđenje trudi da ne privlači pažnju, ali je njihovo prisustvo očigledno.

Prema preliminarnim podacima CIK Belorusije, predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko na izborima je osvojio 80,08 odsto glasova. Svetlana Tihonovskaka, na drugom mestu, osvojila je 10,09 odsto glasova. Međutim, ona nije priznala poraz, ali nije nije ni podržala proteste.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.