GORI PONOS BRITANIJE: Vatrogasci jure da sačuvaju neprocenjivo blago, prizor je biblijskih razmera (FOTO/VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Feb.2021, 23:40

GORI PONOS BRITANIJE: Vatrogasci jure da sačuvaju neprocenjivo blago, prizor je "biblijskih" razmera (FOTO/VIDEO)

Vatra se razbuktala podstaknuta jakim udarima vetra sa jugozapada

Ogromni plamen osvetljava nebo kilometrima unaokolo, dok nacionalni park Dartmur gori u požaru. Vatrogasci večeras pokušavaju da izađu na kraj sa velikom vatrenom stihijom u Dartmuru.

Plamen se mogao videti kilometrima daleko u Plimautu i istočnom Kornvolu na noćnom nebu. Desetine vatrogasaca pokušavaju doći do tačne lokacije koja se nalazi kod Kadliptauna u blizini Peter Tavija u Dejvonu. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Fotograf Met Gajli je rekao da je prizor "biblijski".

Huge fire breaks out across Dartmoor near Tavistock https://t.co/XG0L0FJxRD

— BBC News (UK) (@BBCNews) February 11, 2021

- Brda su poput siluete od dima.

Portparol vatrogasno-spasilačke službe za Dejvon i Somerset je rekao: "Naše posade trenutno su u Peter Taviju, ali još uvek nismo pristupili požaru."

Dartmoor this evening on the way home! Just above 0 degrees and it still burns! Take note people its easily done!

Hope the fire service stay safe dealing with this! #Devon #Dartmoor #Fire pic.twitter.com/XJcN9oDjN4

— Tim🏴󠁧󠁢󠁷 (@Timmyhucks) February 11, 2021

Rob Stimson, službenik za vanredne situacije nacionalnog parka Dartmur, rekao je za BBC da misli da je požar širok oko 5 kilometara i da nastavlja da se širi. Dodao je da su vatru podstakli žestoki vetrovi sa jugozapada.

Dartmoor fire pics from @BenjaminLPhoto - more on-air on @BBCDevon right now - click the link in bio to listen live. Join @BBCSpotlight after 10 for more. pic.twitter.com/T8jRox1Y9i

— BBC Radio Devon (@BBCDevon) February 11, 2021

Poslednjih dana u Dejvonu i Korvolu zabeleženo je mnoštvo slučajeva namernog izazivanja požara na močvarnom zemljištu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.