GORI OMILJENI HOTEL SRBA: Požar buknuo na 4. spratu, evakuisano više od 200 ljudi! Strahoviti prizori (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Mar.2024, 18:22

GORI OMILJENI HOTEL SRBA: Požar buknuo na 4. spratu, evakuisano više od 200 ljudi! Strahoviti prizori (VIDEO)

Stravičan požar.

Hotel u Višegradu izgoreo je u subotu ujutru nakon što je izbio požar. Alarm se oglasio oko 10 sati u subotu ujutru, a kako se vidi na snimcima na društvenim mrežama, crni dim je počeo da kulja u zgradi koja se nalazi na brdu.

Osoblje je odmah počelo sa evakuacijom zgrade, a prema poslednjim podacima, svi su uspeli da izađu i niko nije povređen u požaru. Veruje se da je požar izbio u jednoj od soba na četvrtom spratu hotela. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

U trenutku požara u hotelu je bio veliki broj turista - oko 200, a mnogi od njih su stranci.

Prtljag i lične stvari mnogih gostiju ostale su u zgradi, a mnoge su izgorele.

Pues esta mañana ha ardido el hotel Silvanus de Visegrád. Han tenido que ir los bomberos de todas las poblaciones de alrededor para poder apagarlo (parece que solo a afectado al tejado y a la cuarta planta -la última-). En el momento del incendio había unas 230 personas alojadas, pic.twitter.com/L1DG6YAnPm

— Yurii Kazakov (@YuriiKazakov) March 9, 2024

Vatrogasci su oko 14 sati uspeli da obuzdaju vatru.

Gosti čekaju na obližnjim parkiralištima, gde su na raspolaganju autobusi u kojima mogu da se ugreju. U narednim satima svi gosti će dobiti nazad svoje dragocenosti, oni koji žele mogu da idu kući, dok će zaposleni u hotelu rezervisati novu sobu za ostale.

On je naglasio da su gosti i zaposleni tokom požara bili bezbedni, a povređenih nije bilo.

Prema dosadašnjim informacijama Uprave za vanredne situacije, zapalio se četvrti nivo, a plamen je zahvatio i krovnu konstrukciju.

Kigyulladt a Silvanus hotel Visegrádon. Most videóztuk.... pic.twitter.com/yWCkgWPrte

— 🇭🇺 HunHool 🇭🇺 (@hunhool79) March 9, 2024

Policija je saopštila da je zbog požara zatvoren Panorama put koji vodi do hotela.

Hotel je često izbor i turista iz Srbije, koji tamo odlaze na vikend.

Izvor: Srbija Danas/Telegraf

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.