GORI FABRIKA TEKSTILA: Vatrena stihija guta sve pred sobom - 50 vatrogasnih jedinica na terenu (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Apr.2023, 10:46

GORI FABRIKA TEKSTILA: Vatrena stihija guta sve pred sobom - 50 vatrogasnih jedinica na terenu (FOTO)

Vatrogasci i vojska gase danas veliki požar koji besni u tekstilnom prodajnom kompleksu sa 3.000 prodavnica.

U požaru, koji je počeo u ranim jutarnjim satima, za sada nema žrtava, ali je vojska pozvana u pomoć nakon što se plamen brzo proširio u prenaseljnoj oblasti Bangabazara, gde se nalazi čuven pijaca tekstila u zemlji.

Zvaničnik vatrogasne službe Rašid Bin Halid rekao je britanskoj agenciji da 50 vatrogasnih jedinica radi na gašenju požara, čiji >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << uzrok u ovom trenutku nije poznat.

- Većina prodavnica je izgorela u požaru, a nije poznato da li ima ljudi zarobljenih unutra, s obzirom da je vatra izbila u ranim jutarnjim satima pre nego što je većina prodavnica otvorena - rekao je Halid.

Dim je preplavio celu oblast i primetan je plamen koji se diže iz kompleksa, što ometa spasilačku akciju, rekao je zvaničnik vatrogasaca.

Trgovci u Bangabazaru, u kojem se nalaze uglavnom prodavnice tekstila, spremili su zalihe za praznik Bajram, a većina njihove robe je uništena u požaru.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.