GORE IZRAELSKE ZASTAVE: Napadnute sinagoge, poletele kamenice, tenzije rastu i van Izraela i Palestine

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Maj.2021, 16:20

GORE IZRAELSKE ZASTAVE: Napadnute sinagoge, poletele kamenice, tenzije rastu i van Izraela i Palestine

Arapski i islamski svet na nogama

Tenzije sa Bliskog istoka prelile su se i na Nemačku, gde su se dogodili napadi na dve sinagoge. U Bonu su sinoć više mladića bacali kamenje na sinagogu. Na licu mesta policija je zatekla i tri papira sa arapskim natpisima.  Na trotoaru naišli su na izraelsku zastavu koja je bila zapaljena.

Tri muškarca u starosti od 20 i 24 godine su privremeno lišena slobode. U Minsteru policija vodi istragu nakon paljenja izraelske zastave. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Jedna grupa od oko 15 ljudi je ispred sinagoge u ovom nemačkom gradu zapalila zastavu Izraela.

In #NRW ermittelt nach Vorfällen an zwei #Synagogen der Staatsschutz. Vor den Synagogen in #Bonn und #Münster zündeten am Dienstagabend mehrere Personen eine israelische Flagge an. In Bonn wurde zudem der Eingang durch geworfene Steine beschädigt.https://t.co/cZFluaBB2y pic.twitter.com/bCSA1d8sVh

— Audiatur-Online (@Audiatur_Online) May 12, 2021

Svedoci ovog čina pozvali su policiju, koja je uhapsila 13 osoba protiv kojih će biti podnete prijave.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.