GORE I OD OSIROMAŠENOG URANIJUMA?! Stručnjak otkrio JEZIVI plan SAD: Posledice neće osetiti samo Rusija, nego ceo svet

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Mar.2023, 09:17

GORE I OD OSIROMAŠENOG URANIJUMA?! Stručnjak otkrio JEZIVI plan SAD: Posledice neće osetiti samo Rusija, nego ceo svet

U dokumentu, objavljenom na sajtu Bele kuće, navodi se da je cilj programa „stvaranje naučne osnove za upravljanje Sunčevim zračenjem i druge brze intervencije u kontekstu kratkoročnih klimatskih rizika“.

Sjedinjene Američke Države planiraju da razviju klimatsko oružje koje bi, kako kažu za Sputnjik ruski eksperti, mogle da pokušaju da primene i protiv Rusije. Međutim, to bi imalo katastrofalne posledice za čitav svet.

Bela kuća i američki Kongres >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << usvojili su nedavno petogodišnji plan za „klimatske intervencije“ koji predviđa razvoj tehnologija za kontrolu klime.

Ruski stručnjaci veruju da SAD na ovaj način planiraju da se bore protiv „ruske dominacije u poljoprivredi“. Američki Nacionalni obaveštajni savet (NIC) navodi da Rusija ima velike koristi od globalnog zagrevanja, pogotovo u oblasti poljoprivrede. Savet ovo ocenjuje kao „pretnju nacionalnoj bezbednosti“ SAD.

Kako kaže za Sputnjik Sergej Pulinec, glavni istraživač na Institutu za svemirska istraživanja Ruske akademije nauka (RAN) i doktor fizičko-matematičkih nauka, razvojem globalnog klimatskog oružja Sjedinjene Države žele da obuzdaju Rusiju.

- Amerikanci gube hegemoniju. Verovali su da će pobediti u Hladnom ratu i da će ceo svet biti pod njihovom kontrolom. Međutim, suprotstavile su im se Kina i Rusija i sada je sve više zemalja koje se opiru inicijativama koje predlažu SAD. Amerikanci zato sada žele da bar nešto zadrže pod svojim uticajem i kontrolom. Razvoj klimatskog oružja je uz to i pokušaj zastrašivanja mnogih drugih zemalja - objašnjava sagovornik Sputnjika.

Prema mišljenju Pulineca, nije isključeni ni da se pod američkim klimatskim oružjem podrazumeva namera emitovanja posebnih vrsta hemikalija u atmosferu.

- Ove hemikalije bi mogle da u atmosferi stvore nešto poput čađi. Velika količina ove vrste prašine može da apsorbuje Sunčevu svetlost i dovede do snižavanja temperature na zemlji. Amerikanci bi time pokušali da oslabe snagu sunčeve svetlosti koja stiže do zemlje jer znaju da se zbog globalnog zagrevanja između ostalog menja i klima u severnim krajevima Rusije pa se time šire mogućnosti da se i tu ljudi profitabilno bave poljoprivredom - primećuje sagovornik.

Pulinec objašnjava da, pored emitovanja hemikalija u atmosferu, postoji još nekoliko metoda koje Amerikanci mogu da primene. Među njima su eksplozije veće količine bombi i izazivanje veštačke kiše.

- Eksplozija više bombi može dovesti do toga da ogromna količina prašine dospe u atmosferu. Zatim bi se stvorila neka vrsta sloja koja bi mogla da spreči da Sunčeva svetlost dopre do zemlje. A što se tiče izazivanja veštačke kiše, ovo se može uraditi uz pomoć posebnih instalacija. Međutim, one moraju da se nalaze na teritoriji one države na kojoj to žele da sprovedu - objašnjava sagovornik Sputnjika.

Međutim, prema mišljenju ekperta Ruskog instituta za strateška istraživanja Mihaila Beljajeva, razvoj bilo koje vrste klimatskog oružja može dovesti do katastrofalnih posledica po ceo svet.

- Ovo je veoma složeno i strašno oružje koje može, ne daj Bože, da izazove zemljotrese ili velike padavine. Klimatsko oružje je pretnja za celo čovečanstvo. I posledice neće osetiti samo Rusija, nego ceo svet - naglašava sagovornik Sputnjika.

Da posledice klimatskog oružja mogu pogoditi skoro ceo svet slaže se i Pulinec.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.