GODIŠNJICA KORONE U NIŠU: U Kliničkom centru sećaju se prvih pacijenata, a dobro pamte i žrtve virusa

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Mar.2021, 14:46

GODIŠNJICA KORONE U NIŠU: U Kliničkom centru sećaju se prvih pacijenata, a dobro pamte i žrtve virusa

Da je kovid stigao u Niš saznalo se tek 9. marta u ponedeljak kada je doktor Radmilo Janković saopštio da su sva četiri bolesnika iz Niša i da su u dobrom zdravstvenom stanju.

Prva četiri pacijenta obolela od korona virusa u Nišu smeštena su na Infektivnu i Kliniku za intenzivnu negu prošle godine na današnji dan kada je i zvanično počelo lečenje od svetske pandemije kovida.

Tada je apsolutna nepoznanica vladala oko toga šta je korona tako da su Nišlije >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << tih dana planirale odlazak na letovanje. Nikome nije padalo na pamet da će i sledeće godine u isto vreme cifre obolelih biti visoke.

- Prvi bolesnici stigli su tu početkom marta. Za nesreću pogodilo se sa slavljem 8. marta dana žena koji se padao u nedelju, tako da su 7. marta u subotu bile krcate kafane. Već u ponedeljak je javnost saznala za prva četiri pacijenta. Ubrzo 13. marta je ceo Simfonijski orkestar bio u karantinu zbog dvoje obolelih, a 18. marta je zavladala panika u jer se razbolelo nekoliko radnica. Tog dana je uveden i policijski čas. Biljana Natić Ljumović, doktorka ginekologije i akušerstva iz Doma Zdravlja u Nišu bila je prva žrtva korone - sećaju se u Kliničkom centru u Nišu.

Kasnije su se brojke povećavale sve do leta da bi s jeseni ponovo bile visoke kao i danas.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.