GO Pantelej – pomoć socijalno ugroženima

Izvor: Megafon.co, 03.Nov.2021, 13:46

GO Pantelej – pomoć socijalno ugroženima

Gradska opština Pantelej potpisala je Sporazum o saradnji sa Federacijom banaka hrane Srbije. Ovaj dokument je dugoročnog karaktera. Podrazumeva saradnju u obezbeđivanju donacija ove vrste za najširi krug korisnika u ustanovama socijalne zaštite u Nišu. Takođe, za članove udruženja koja okupljaju socijalno ranjive grupe. Sporazum su potpisali predsednica Opštine, Nataša Stanković i predsednik Federacije, Aleksandar Vidaković.
“Kao socijalno odgovorna >> Pročitaj celu vest na sajtu Megafon.co << lokalna uprava, nastojimo da obezbedimo pomoć zajednice svim kategorijama socijalno ugroženih građana. To činimo kroz sve dostupne vidove institicionalne i vaninstitucionalne podrške”, kažu u Opštini.
Prema rečima Aleksandra Vidakovića, Gradska opština Pantelej prva je u jugoistočnoj Srbiji sa kojom Federacija banaka hrane i prateće filantropske organizacije uspostavljaju trajnu saradnju. Tendencija je jačanje i širenje svih vidova vaninstitucionalne podrške onima kojima je potrebna pomoć šire zajednice.
Foto – GO Pantelej Potpisivanju Sporazuma sa Federacijom prisustvovali su glavni donatori – Milica Milanović iz kompanije Nestle i Željko Mitkovski iz Fondacije Vlade Divac.
Pomoć stigla za više ustanova u Nišu Početak saradnje ozvaničen je raspodelom prvog kontingenta hrane za više ustanova u Nišu. U pitanju su Dom za nezbrinutu decu Duško Radović. Takođe, Centar za porodični smeštaj i usvojenje, Gerontološki centar i Ustanova Mara. Direktori ustanova preuzeli su donacije. Istovremeno uručene su prve donacije udruženjima koja će dodatno biti sagledana u nastavku dogovorene saradnje, kažu u Opštini.

Nastavak na Megafon.co...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Megafon.co. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Megafon.co. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.