GNUSAN I OPASAN PLAN! Hoće da naprave vojvođansku naciju nauštrb SRBA iz naše severne pokrajine

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Mar.2024, 22:11

GNUSAN I OPASAN PLAN! Hoće da naprave "vojvođansku naciju" nauštrb SRBA iz naše severne pokrajine

Nama ostaje da se pazimo i uzdamo u ono što su vojvođanski Srbi rekli 1918: „Mi nismo verom i jezikom jedno sa Srbima i Srbijom nego smo kost od kosti srpske, jedno po duhu i sudbini. (…) Odlučili smo da jedno budemo sa Srbijom bez uslova, bez pregovora i bez pogovora” (Jaša Tomić, nav. ovde 9). I tako će da bude.
Ana Lalić – koja sada formalno vodi Gruhonjićevo Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) – proslavila se prošle nedelje izjavom, a koju je oduševljeno istakla autonomija.info, da je „u Vojvodini na delu dosrbljavanje”, kao i „galop srpskog nacionalizma”. 
Kod autora okupljenih oko autonomije.info, inače, navikli smo da čitamo svakojake antisrpske izraze i sintagme...

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.