GLASOVI NOVINARA BAČENI U SMEĆE

Izvor: Kurir, 28.Okt.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

GLASOVI NOVINARA BAČENI U SMEĆE

BEOGRAD - Nagrada novinara najboljem izdavaču između dva Sajma knjiga i izdavaču koji je imao najprofesionalniji odnos prema medijima neće biti dodeljena zato što je kutija sa glasovima novinara sinoć bačena u smeće.

- Ne bi bilo demokratski donositi odluku bez ovih listića, jer svi novinari koji prate knjigu imaju pravo glasa, a ovako bi oni koji su glasali prethodnog dana bili oštećeni - saopštila je komisija za dodelu nagrade.

Nagrada je ustanovljena pre 13 godina, u znak protesta novinara zbog toga što su nagrade na sajmu knjiga deljene prema političkim kriterijumima. Do sada se nije događalo da nagrada poslednjeg dana sajma ne bude uručena izdavačima koji su dobili najviše glasova.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.