GENERAL ŠOKIRAO POSTUPKOM: Oko njega tutnje eksplozije, sevaju topovi, a on u košuljici i sakou! (FOTO/VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Okt.2020, 18:05

GENERAL ŠOKIRAO POSTUPKOM: Oko njega tutnje eksplozije, sevaju topovi, a on u košuljici i sakou! (FOTO/VIDEO)

"Lagano, nema potrebe za panikom"

Komandant Korpusa revolucionarne garde (IRGC) posetio je granicu između Karabaha i Irana zajedno sa velikim brojem trupa.

Komandant Iranske revolucionarne garde, general-major Hosein Salami, pregledao je u ponedeljak iransku granicu sa spornim regionom Karabah između Azerbejdžana i Jermenije.

بازدید از خطوط مرزی خداآفرین آذربایجان شرقی

‌ pic.twitter.com/jJcUr8nkOZ
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
— حسین سلامی (@salamy_ir) October 26, 2020

U video klipu koji je objavio na svojoj stranici na Tviteru, Salami se tokom granične turneje pojavio u civilu, okružen velikim brojem vojnog i civilnog osoblja.

بازدید از خطوط مرزی خداآفرین pic.twitter.com/cKRbxCO8CM

— حسین سلامی (@salamy_ir) October 26, 2020

To se događa u trenutku kada su područja južno od Karabaha, na granici sa Iranom, svedoci žestokih borbi između azerbejdžanskih i jermenskih snaga, što je više puta dovelo do pada projektila sa obe strane na iransku teritoriju.

هر گونه ناامنی و تهدید در مرزهای ما که موجب آسیب به امنیت و آرامش روانی مردم عزیزمان باشد پذیرفته شدنی نیست. pic.twitter.com/HV4mxZnHCy

— حسین سلامی (@salamy_ir) October 26, 2020

Ranije je iransko Ministarstvo spoljnih poslova više puta upozorilo dve strane u sukobu u Karabahu protiv pokretanja bilo kakve agresije ka iranskoj teritoriji, ističući "potrebu da se poštuje teritorijalni integritet Azerbejdžanske Republike i princip nenapadanja civila."

Postavljanjem komentara potvrđujete da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja i politikom privatnosti.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.