Izvor: B92, 21.Sep.2000, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

GENERAL PAVKOVIC: VJ BI PRIZNALA POBEDU KOSTUNICE

Nacelnik Generalstaba Vojske Jugoslavije, general-pukovnik Nebojsa Pavkovic izjavio je u sredu uvece da ce se 24. septembra, kada se odrzavaju izbori, sto se Vojske tice, sve zavrsiti mirno - "ako se neko ne umesa" - i dodao da bi VJ priznala pobedu predsednickog kandidata opozicije. "Ako se umesa, nece biti mirno", rekao je Pavkovic u intervjuu Televiziji Crne Gore. Objasnjavajuci sta znaci njegova nedavna izjava o 24. septembru, kao "Danu D", nacelnik Generalstaba je rekao da u tome "ne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << postoji ni jedna jedina rec pretnje Crnoj Gori, narodu Crne Gore". Po njegovim recima, "Dan D" odnosi se iskljucivo na strani faktor. Pavkovic je, takodje, rekao da se "Dan D" ne odnosi ni na opoziciju u Srbiji, dodajuci da "nema ni razloga za to".

Pavkovic je u Velikoj Plani izjavio u cetvrtak da "narod ne moze da zivi u blagostanju ako nasa zemlja bude kolonija, bude u ropstvu".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.