GENERACIJE SVE SLABIJE, KRITERIJUM SVE NIŽI! Evo kako osmaci komentarišu probni ispit, OVO IH JE NAMUČILO!

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Mar.2024, 22:44

"GENERACIJE SVE SLABIJE, KRITERIJUM SVE NIŽI!" Evo kako osmaci komentarišu probni ispit, OVO IH JE NAMUČILO!

Školski psiholog navodi da današnje genracije nemaju dovoljno koncetracije ni za čitanje teksta ukoliko je napisan na više od pola strane.
Učenici osmih razreda osnovnih škola u Srbiji završili su polaganje probne male mature. Na testu iz srpskog jezika najviše su se namučili oko razumevanja tekstova, zamenice "ja" i značenja instrumentala, a onda je đacima koji su polagali fiziku glavobolju zadao zadatak sa strujnim kolom.
Mali maturanti koji su radili test iz istorije dvoumili su se oko godine kada je ubijen Mihailo Obrenović, dok su se geografičari pomučili oko pitanja zašto nastaje erupcija vulkana.
Učenici jedne škole kažu da su zadaci na zaokruživanje iz maternjeg...

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.