GDE SE TO EVROPI ŽURI? Mogerinijeva za HITAN sporazum o Kosovu, ali poručila: TAKSE MORAJU DA ODU!

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Feb.2019, 23:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

GDE SE TO EVROPI ŽURI? Mogerinijeva za HITAN sporazum o Kosovu, ali poručila: TAKSE MORAJU DA ODU!

Priština mora da ukine takse, a pregovori Beograda i Prištine treba da budu nastavljeni, poručila je na svom tviter nalogu šefica evropske diplomatije Federika Mogerini nakon telefonskog razgovora sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

- Sveobuhvatan, legalno obavezujući sporazum o normalizaciji i o svim otvorenim pitanjima je hitno potreban i od ključnog značaja za Srbiju i Kosovo kako bi napredovali ka EU, kao i zbog stabilnosti i mira u regionu. Takse moraju da >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << odu, pregovori treba da budu nastavljeni - napisala je Mogerini na Tviteru.

Zastoj u dijalogu Beograda i Prištine može biti prevaziđen samo kada Priština ukine takse na srpsku robu i prestane sa provokacijama, kao što je zakon o statutu Rudarskog kombinata "Trepča", ukazao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u telefonskom razgovoru sa šeficom evropske diplomatije Federikom Mogerini.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.