GDE SE SAHRANJUJU KINEZI U SRBIJI? Otkrivamo MISTERIJU, za koju postoji dobar razlog!

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Feb.2019, 14:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

GDE SE SAHRANJUJU KINEZI U SRBIJI? Otkrivamo MISTERIJU, za koju postoji dobar razlog!

Već godinama unazad raspredaju se priče o sahranjivanju najmnogoljudnijjeg naroda na svetu u Srbiji. Odnosno - gde se sahranjuju preminuli Kinezi?

Prema podacima MUP iz 2017. godine 1.126 je stalno nastanjenih Kineza u Srbiji, dok 3.260 ima odobren privremeni boravak. Poslednjih 20 godina, počeli su masovno da naseljavaju našu zemlju, a prema mišljenju mnogih, kineska imigracija u Srbiju je podstaknuta nakon što su bivši jugoslovenski predsednik Slobodan Milošević i njegova >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << supruga Mira Marković posetili Kinu 1997. godine. U avgustu 1998. godine u Srbiji je bilo 30 državljana Kine.

011 4433001! Nikako se ne javljajte na ovaj BROJ, jer sa druge strane dočekaće vas MARIJA!

Bilo kako bilo, "bum" zvani Kinezi, u našoj državi odavno je zanemaren, a pojedini često navode da i Kinezi odlaze iz Srbije.

Ipak, kako izgleda kineska sahrana i šta biva sa preminulim kineskim državljanima u Srbiji, niko nije video.

Nakon kremacije, urne kineskih državljana se transportuju u Kinu, bilo od strane rodbine ili predstavnika Kineske ambasade u Beogradu. Sve urne sa posmrtnim ostacima kineskih državljana su preuzete i prenete u Kinu.

I DANAS TOPLO i VETROVITO, zbog otapanja snega moguć otežan saobraćaj, uveče stižu NOVE PADAVINE

Nije tajna da se Kinezi u Srbiji u svakodnevnom životu uglavnom druže sa zemljacima, a interesantan je i podatak da je 2010. godine u porodilištima u Srbiji rođeno 128 malih Kineza, 2013. godine 98, a 2016. godine samo 37, prema podacima Republičkog zavodu za statistiku Srbije.

Prvi Kinez u Srbiji i Beogradu bio Kang Juvej, veliki reformator koji je u Srbiji došao vozom iz Budimpešte 1908. godine, kada je kao carski savetnik, zbog teških prilika u Kini bio primoran da je napusti begom u inostranstvo.

Iako je sahranjivane Kineza u Srbiji gotovo nemoguće videti, zanimljivo je to što Srbija iz Kine uvodi nadgrobne spomenike! Oni su dosta jeftiniji nego naši, te su Kinezi poljuljali rad domaćih kamenorezaca.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.