GDE OVDE PIŠE PUTIN?! Vučić pokazao papir iz Atine: Koga vi zavitlavate, lažovčine?!

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Avg.2023, 11:21

"GDE OVDE PIŠE PUTIN?!" Vučić pokazao papir iz Atine: Koga vi zavitlavate, lažovčine?!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je ceremoniji svečanog uručenja ključeva za lica izbegla iz BiH i Hrvatske.

Vučić je nakon toga odgovarao na pitanja novinara i demantovao je medijske spekulacije da se u dokumentu iz Atine predviđa i hapšenje ruskog predsednika Vladimira Putina za ratne zločine. On je to nazvao gnusnim lažima i pročitao delove koji se odnose tačku vezanu za ratne zločine.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je danas, komenatarišiću dokument koji su lideri Zapadnog Balkana usvojili u Atini, da je to bila neformalna večera sa neformalnim zakljucima i da ne može da promeni ništa.

- Dobili smo prvu verzuju dokumenta, mi smo imali primebde na nju. Mogli smo da ih imamo koliko hoćete, ali morate da razuemte šta je realnost. Dva člana su promenjena - sankcije prtiv Rusije i deo oko ratnih zločina da izgleda drugačije, bilo je nekoliko verzija - rekao je Vučić u obraćanju medijima.

On je ponovio da smo u Atini uspeli da u teškim uslovima izborimo pristup koji je za Srbiju najbolji.

- Tamo su bile tri zemlje iz EU, i jedna koja je nama veoma važna- Ukrajina, koje su pod pritiskom da izvrše priznanje Kosova i Metohije, i to je nama bilo važno - rekao je on odgovarajući na pitanje da je nakon potpisane Deklaracije.

Komentarišući navode opozicionih medija da je "podržao hapšenje Putina", Vučić odgovara:

- Saglasili smo se da ratni zločini i druga zlodela ne smeju proći nekažnjeno. Koga vi zavitlavate, lažovčine. Gde piše Putin, Rusija...Ima li neko normalan ko ovo ne bi prihvatio. Nego lažemo i nastvljamo da lažemo i baš nas briga. Ima li neko normalan na svetu ko ovo ne bi potpisao? - upitao je Vučić držeći deklaraciju iz Atine, pa nastavio:

- Imate u međuverzijama i prvoj verziji nešto što nije usvojeno. To mi govore ljudi koji danima vode hajku protiv mene da uvedemo sankcije Rusiji, da se viđam sa Zelenskim, a ne sa Putinom. Ima li tu neke ideologije? - upitao je Vučić.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.