GDE GOD NAĐEŠ ZGODNO MESTO... Počela akcija pošumljavanja na području Vojvodine

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Mar.2021, 18:54

"GDE GOD NAĐEŠ ZGODNO MESTO..." Počela akcija pošumljavanja na području Vojvodine

Kružević je rekao da je sadnja sadnica u Kuli samo početak jer će, najavio je, u narednom periodu biti posađeno ukupno 170.000 sadnica na 80.000 hektara širom Vojvodine

 Radnici JVP "Vode Vojvodine", uz pomoć pčelarskih udruženja iz Kule i Sivca, posadili su na desnoj obali Velikog Bačkog kanala u Kuli, na deonici od Pontonskog mosta nizvodno ka Vrbasu 5.000 sadnica bagrema.

Sadnja bagrema planirana je u okviru redovnog godišnjeg pošumljavanja, a početak >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je velike akcije pošumljavanja na području Vojvodine u organizaciji "Voda Vojvodine", navodi se u saopštenju tog preduzeća.

Toj društveno odgovornoj akciji prisustvovali su vršilac dužnosti direktora "Voda Vojvodine" Srđan Kružević i predsednik opštine Kula Damjan Miljanić.

.

Kako je naveo, sledi pošumljavanje u Crvenki, Vrbasu, Somboru, Novom Sadu i ostalim naseljima uz kanal.

- Pošumljavanje počinjemo od Kule jer ovde imamo najviše pripremljenog prostora za pošumljavanje - rekao je Kružević i zahvalio pčelarima i predstavnicima lokalne samouprave na podršci i razumevanju.

Naveo je da ovo neće biti jedina aktivnost u Kuli i najavio radove na prevodnici u Malom Staparu u koju decenijama nije ulagano.

Kružević je istakao važnost društvno odgovornog delovanja preduzeća kao što su "Vode Vojvodine" i izrazio nadu da će se u slične akcije u narednom periodu uključiti i sami građani.

- Bilo bi jako dobro da vidimo decu na terenu koja sade drveće, kako bismo ih usmerili ka ekologiji i očuvanju životne sredine - istakao je Kružević, dodaje se u saopštenju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

ZASAĐENO 5.000 SADNICA BAGREMA Počela akcija pošumljavanja na području Vojvodine

Izvor: Blic, 02.Mar.2021, 01:12

Radnici JVP "Vode Vojvodine", uz pomoć pčelarskih udruženja iz Kule i Sivca, posadili su na desnoj obali Velikog Bačkog kanala u Kuli, na deonici od Pontonskog mosta nizvodno ka Vrbasu 5.000 sadnica bagrema.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.