Izvor: B92, 25.Okt.2000, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

GAS ZA GREJANJE OBEZBEDJEN INTERVENTNIM UVOZOM

Predsednik upravnog odbora G17 PLUS Miroljub Labus izjavio je za B92 da je u sredu u ranim popodnevnim casovima poceo da stize gas iz Madjarske. On je istakao da ce se sa pocetkom grejanja stanova smanjiti i potrosnja struje. Na nase pitanje koliko ce biti uvezeno gasa i za koliko dana je obezbedjeno grejanje, Miroljub Labus je odgovorio da je "ovo urgentna interventna kolicina gasa" i da je uvezeno izmedju 35 i 40 miliona kubnih metara. "To je interventni uvoz koji ce biti dovoljan za grejanje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za jednu do dve nedelje, u zavisnosti od vremenskih prilika", rekao je Labus i dodao da ce trajno snabdevanje gasom biti reseno nakon posete predsednika Kostunice Moskvi. "Trajno resenje je moguce samo na osnovu novog sporazuma sa Rusijom, odnosno sa 'Gaspromom'", zakljucio je Labus.

Naftna industrija Srbije saopstava da je gas obezbedjen za prioritetne potrosace - gradske toplane, zdravstvo i skolstvo. Direktor sektora transporta i distribucije u NIS-Energogasu Miodrag Gargenta izjavio je da bi Beograd mogao da dobije grejanje u cetvrtak ujutru. "To vreme nam je potrebno radi dizanja sistema na pritiske koji odgovaraju Beogradskim elektranama i kolicinama gasa koje one vuku kad krecu sa radom, rekao je Gargenta agenciji Beta. On je dodao da bi grejanje moglo da pocne i ranije "pod uslovom da ulaz u sistem Energogasa bude veci".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.