Izvor: B92, 17.Apr.2001, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"GALENIKA" IPAK RADI

Privremeni generalni direktor "ICN Galenike" Nebojsa Pesic demantovao je nedavnu izjavu republickog ministra zdravlja Obrena Joksimovica da ova fabrika ne radi. Pesic je izneo podatak da fabrika radi sa 70 odsto kapaciteta u 2 smene i da je u prethodna 4 meseca na trziste plasirala lekove u vrednosti 15 miliona maraka. On je dodao i da je "krajnje zabrinjavajuca izjava ministra Joksimovica u vezi s distribucijom kineskih lekova", a posebno o insulinima koji se nalaze u magacinima "ICN Galenike". >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Pesic je izneo podatak da se u skladistima fabrike nalazi preko 500.000 jedinica insulina koje nemaju odgovarajuce medicinske i "eticke kvalitete". To je potvrdila i potpredsednik "ICN Galenike" za istrazivanje i razvoj Ljubica Medic Mijacevic. "Mi imamo cinjenice, argumente, dokaze da taj insulin ni u kom slucaju, nicijim dekretom, pogotovo nekih politicara, ne sme naci put do trzista. Gospodim ministar je mogao da pita strucnu javnost, dijabetologe, da li bi oni taj insulin dali svojim pacijentima, a ja ga pitam da li bi ga dao nekom svom, rodjaku ili prijatelju, ako bi mu bio potreban. Radi se o 2 vrste insulina, koji su kod nas napusteni jos pre 15 godina, a s obzirom na to da se radi o insulinu koji je zivotinjskog porekla, moze doci do formiranja antitela i raznih nezeljenih dejstava", izjavila je Mijacevic.

Privremeni generalni direktor "ICN Galenike" Nebojsa Pesic pozvao je ministra Obrena Joksimovica da zbog neodgovornih izjava i ponasanja podnese ostavku, javlja B92.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.