Izvor: B92, 20.Dec.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

G17 plus: Osnažiti srednju klasu

Beograd -- Predsednik G17 plus Mlađan Dinkić kaže da je cilj te stranke jačanje srednje klase u Srbiji.

On je rekao da, ako srednja "klasa jača, to je znak da će Srbija biti stabilna i uređena zemlja", navodi se u saopštenju G17. Govoreći na konvenciji u beogradskoj opštini Rakovica, Dinkić je rekao i da je došlo vreme da političari rade za radnike i Rakovicu, kao i da se visoka stopa nezaposlenosti u toj opštini može smanjiti izgradnjom industrijske zone, u kojoj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << će preduzetnici otvarati zanatske radnje i mala preduzeća.

On je rekao i da je posebno ponosan što je dinar i dalje jak i stabilan i da iza njega stoji čitav stručni tim Narodne banke.

"Ti ljudi mogu da naprave odličan rezultat, oni se ne slikaju, oni rade. Srbiji treba tim stručnjaka, a ne manekena", rekao je Dinkić.

On je zabrinut zbog toga što svake godine u Srbiji nestane 100 miliona evra u korupciji, kao i da u nacrtu zakona o agenciji za borbu protiv korupcije jedino nije dobro što po njemu članove te agencije treba da predlaže vlada, piše u saopštenju.

"Danas je moj 42. rođendan. Ali neću da slavim dok cela Srbija ne bude slavila, dok plate ne budu veće, dok mladi ne budu radili, dok stručnost ne bude ispred politike", rekao je Dinkić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.