Izvor: B92, 24.Nov.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

G17 plus: Ojačati srpsku ekonomiju

Kraljevo -- Cilj G17 plus je da pokaže da ima znanja, energije i stručnosti da brzo ojača srpsku ekonomiju, rekao Mlađan Dinkić.

Dinkić je u razgovoru sa građanima Kraljeva kazao da neke stvari koje je do sada uradila njegova partija nijedna politička stranka ne može da ospori. On je izrazio očekivanje da će G17 plus napraviti bolji rezultat nego na prethodnim parlamentarnim izborima.

"Imamo jak dinar, imamo dobar bankarski sistem, uveli smo red u poreski >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sistem i sad želimo da rešavamo problem nezaposlenosti", kazao je predsednik G17 plus.

Dodao je da istovremeno druge partije pričaju o "nekakvim imaginarnim problemima, koji nisu za potcenjivanje, ali nisu toliko veliki kao nezaposlenost".

Prema njegovim rečima, sada je pravo vreme da se otvaraju nove fabrike i uvode novi podsticajni mehanizmi kako bi se povećala zaposlenost. "Ukoliko ozbiljni i stručni ljudi dođu u Srbiji na vlast posle 21.

januara možemo da prepolovimo stopu nezaposlenosti u narednih pet godina uz podršku građana", kazao je Dinkić.

Od sutra u kampanji kandidati za poslanike

Funkcioner stranke G17 plus Goran Živkov izjavio je da će kandidati te stranke za narodne poslanike od sutra učestovati u izbornoj kampanji u svojim gradovima.

Živkov je rekao da će kandidati G 17 plus za narodne poslanike na posebnim punktovima direktno razgovarati sa građanima o njihovim problemima.

Živkov, doskorašnji ministar poljoprivrede Srbije i šef tima za poljoprivredu G17 plus, rekao je da se na izbornoj listi nalazi 65 kandidata iz Vojvodine, kao i da jednu trećinu čine žene i predstavnici nacionalnih manjina.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.