Izvor: B92, 07.Dec.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

G17 o zdravstvu ulasku u EU

Zaječar, Novi Sad -- Predsednik G17 plus Mlađan Dinkić izjavio je u Zaječaru da bi u 2007. godini trebalo poboljšati uslove u zdravstvu.

On kaže da bi trebalo zaposliti još oko 300 lekara i 700 medicinskih tehničara, saopštila je ta stranka. Kako se navodi u saopštenju G17 plus, Dinkić je prilikom obilaska Zdravstvenog centara i Srpskog lekarskog društva u Zaječaru istakao da su u novembru plate medicinskom osoblju povećane za 23 odsto u odnosu na prethodni mesec.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
"Želim da u narednom periodu plate u zdravstvu brže rastu, jer Srbija mora da stvori jaku srednju klasu, koja će biti nosilac čitavog društva", rekao je Dinkić.

Kako je saopšteno, lider G17 Plus je u razgovoru sa lekarima zaječarske bolnice, naveo da Zaječar zaslužuje modernu bolnicu koja ne bi trebalo da zaostaje za bolnicama u Beogradu.

Cilj kandidatura za članstvo u EU

Potpredsednica G17 plus kaže da je najvažniji politički cilj te stranke da Srbija obezbedi status kandidata za članstvo u EU.

Ivana Dulić-Marković je na konferenciji za novinare u Novom Sadu rekla da bi Srbija status kandidata trebalo da dobije "tokom prve godine mandata nove demokratske vlade u Srbiji".

"Mi smo ohrabreni najavama evropskog komesara za spoljnu plitiku Havijera Solane, koji je rekao da je moguće da nova demokratska vlada dobije nastavak pregovora o stabilizaciji i pridruživanju", rekla je potpredsednica G17 plus.

Prema njenim rečima, probleme je potrebno rešavati, a ne odlagati, jer je nemoguće zaobići uslov potpune saradnje sa Haškim tribunalom na putu ka EU.

"Mi mislimo da je potrebno saradjivati sa Haškim tribunalom i da ta saradnja nije ni prokleta niti postoji samo zbog Evrope, već mora da postoji zbog demokratskih procesa u našem društvu i suočavanja sa zločinima koji su počinjeni u našse ime", rekla je Ivana Dulić-Marković.

Prema njenim rečima, borba protiv korupcije biće jedan od glavnih ciljeva G17 plus.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.