Izvor: B92, 15.Jan.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

G17: Vlada demokratskog jedinstva

Niš, Beograd -- Mlađan Dinkić pozvao stranke demokratskog bloka da posle izbora formiraju vladu demokratskog jedinstva.

"Pozivam sve koji vole Srbiju da prihvate predlog", rekao je Dinkić i naveo da bi buduća vlada demokratskog jedinstva trebalo da se okupi oko nekoliko principa - da dinar ostane stabilan bez devalvacije, da se prepolovi nezaposlenost, da usledi veća borba protiv korpucije i da bude pruženo više šansi mladima.

Predsednik G17 plus je rekao na >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << konvenciji u Nišu da program te stranke podrazumeva više posla i više pravde u Srbiji, ali i više jedinstva jer je u Srbiji bilo dosta svađe, prenosi ta stranka.

Na predizbornoj konvenciji u Nišu govorili su i Tomica Milosavljević, Branislav Jovanović i reditelj Goran Paskaljević. Konvencija je završena uz muziku duvačkog orkestra i koncert Harisa Džinovića.

Zaštita životne sredine važna

Predstavnici odbora za zaštitu životne sredine G17 plus izjavili su da se ta stranka jedina u svom programu ozbiljno posvetila ekološkim problemima i naveli da će se intenzivno boriti za izgradnju sistema zaštite životne sredine.

Kandidatkinja G17 plus za poslanika i član odbora za zaštitu životne sredine Elizabet Paunović kazala je da će se ta stranka zalagati za usklađivanje nacionalnih zakonodavstava o zaštiti životne sredine sa zakonodavstvima i propisima Evropske unije.

Ona je navela da su ciljevi G17 plus usvajanje zakona o zaštiti životne sredine, zaštiti životinja kao i obezbeđivanje sredstava za rešavanje problema zagađenja životne sredine. Prema njenim rečima, cilj G17 Plus je i usvajanje nacionalnog ekološkog programa.

Kandidat za poslanika na listi G17 plus Goran Paskaljević kazao je da je ta stranka jedina koja je u svoj program kao jedan od značajnijih ciljeva uvrstila i ekologiju, za koju želi da se bori.

On je kazao da je jedan od ciljeva tog odbora i rešavanje problema pasa lutalica i naveo da je tokom tri dana akcijom tog odbora usvojeno 37 pasa i 11 mačaka.

U šatoru G17 Plus u Beogradu danas su predstavnici tog odbora građanima delili igricu za decu, koja najmlađe podučava kako da čuvaju prirodu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.