Izvor: B92, 25.Feb.2000, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"G17 Plus" uputio apel vlasti i opoziciji

Celnici udruzenja "G17 Plus" izrazili su u petak spremnost za saradnju sa strankama demokratske opozicije posebno u delu koji se odnosi na programska pitanja o tome kakve su promene potrebne zemlji. "Spremni smo da ponudimo nase projekte, nase znanje i uticaj u javnosti", izjavio je predsednik Upravnog odbora G17 plus Miroljub Labus ocenjujuci da je u toj oblasti moguca plodna saradnja. Labus je potom, u ime Upravnog odbora ovog udruzenja, sa konferencije za novinare javnosti uputio dva >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << apela od kojih je prvi apel vlastima da se ne stvara psihoza gradjanskog rata. Ovim apelom trazi se da se prekine sa nasiljem nad stampom, studentima i nad politicarima i liderima stranaka.

Izrazavajuci podrsku dogovoru opozicionih stranaka iz oktobra prosle godine o fer izbornim uslovima, G17 plus, Labus je svoj drugi apel uputio opoziciji rekavsi da od njih ocekuju aktivnije zalaganje za realizaciju ovih uslova.

Clan Upravnog odbora "Grupe 17 plus" Slobodan Vucetic rekao je da ce se predstavnici ovog udruzenja konsultovati sa strankama demokratske opozicije i ponuditi im saradnju na programskim pitanjima."Pripremamo dokument za opoziciju o tome sta raditi kada se promeni vlast", izjavio je izvrsni direktor G17 plus Mladjan Dinkic. Govoreci o mogucnostima saradnje s obzirom na rezerve koje SPO ima kada je rec o ukljucivanju predstavnika G17 plus u zajednicke dogovore opozicionih stranaka Dinkic je rekao: "Mi smo pocetkom decembra uputili pismo SPO-u sa predlogom da se sastanemo i da se dogovorimo o saradnji. Oni se do danas nisu javili - tako da ne znamo stav SPO-a o nasem ucescu u pravljenu programa. Medjutim, moram da kazem da imamo odlicnu saradnju sa clanovima SPO-a van Beograda i ocekujemo da ce se ta dobra saradnja sa lokalnog nivoa preneti i na Beograd", izjavio je Dinkic.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.