Izvor: B92, 03.Dec.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

G17: Nastaviti reforme na selu

Beograd -- Potpredsednica G17 plus Ivana Dulić Marković i bivši ministar poljoprivrede Goran Živkov posetili su Šid.

Potpredsednica G17 PLUS Ivana Dulić Marković rekla je da je ta stranka spremna da u novoj Vladi nastavi sa sprovođenjem započetih reformi u poljoprivredi i da će nastaviti sa sprovođenjem svih mera koje su uvedene u prethodne tri godine.

"G17 PLUS je imao hrabrosti da se suoči sa svim problemima u poljoprivredi. Uveli smo preko 20 novih mera, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << od kreditiranja, preko podrške za subvencioniranje, do mera za razvoj sela”, rekla je Dulić Marković.

Tokom obilaska zemljoradničke zadruge "Green group” u Šidu, šef tima za poljoprivredu G17 PLUS Goran Živkov istakao je da se ta stranka zalaže za stvaranje poljoprivredne komore, kako bi poljoprivrednici bolje zaštitili svoje interese i efikasnije uticali na agrarnu politiku.

G17 plus o kampanji u medijima

G17 plus pozvala RRA da obezbedi ravnopravnost i zakonitost u obaveštavanju o predizbornim aktivnostima stranaka.

Kako se navodi u saopštenju stranke, pojedine televizije su u informativnim emisijama u subotu objavljivale izveštaje o mitingu Srpske radikalne stranke van redovnog predizbornog bloka. To je, kako se navodi u saopštenju, zabranjeno Uputstvom za ponašanje medija u predizbornoj kampanji koje je izdala Republička radiodifuzna agencija.

G17 plus ocenjuje da je jučerašnji miting "klasična predizborna aktivnost", a štrajk glađu lidera SRS Vojislava Šešelja u funkciji predizborne kampanje.

Mediji su, navodi G17 plus, zato dužni da o tome izveštavaju kao što izveštavaju o aktivnostima ostalih političkih stranaka u delu informativne emisije koji je jasno obeležen kao predizborni blok.

"G17 plus zahteva od RRA da obezbedi objektivno i ravnomerno izveštavanje o predizbornim aktivnostima političkih stranaka, kao i poštovanje Uputstva koje je sama propisala", piše u saopštenju stranke.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.