Futura plus izbegla stečaj

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Maj.2010, 22:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Futura plus izbegla stečaj

BEOGRAD - Privredni sud u Beogradu usvojio je Plan reorganizacije kompanije Futura plus čime je izbegnuta likvidacija tog distributera dnevnih novina i magazina u Srbiji, saopštila je večeras Asocijacija medija.

"Asocijacija medija će dati aktivan doprinos u realizaciji Plana reorganizacije koji će trajati do kraja 2013. godine, do kada se očekuje kompletna stabilizacija poslovanja Future plus", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da su tom odlukom stvoreni uslovi za hitne >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i radikalne poteze u pravcu sanacije i ozdravljenja kompanije, za koju se ocenjuje da je od izuzetnog značaja za distribuciju štampe u Srbiji.

Kompanija Futura plus je distributivni lanac sa 1.200 prodajnih mesta širom Srbije i oko 2.500 zaposlenih.

Na predlog Uprave javnih prihoda bivši Trgovinski sud u Beogradu pokrenuo je sredinom oktobra 2009. godine predstečajni postupak za Futuru plus koja je u blokadi zbog duga od 900 miliona dinara.

Futura plus je formirana spajanjem distributerskih lanaca Duvana, Borbe i Duvan prometa, a njen vlasnik je Stanko Subotić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.