Funte sa likom Boj Džordža

Izvor: RTS, 28.Mar.2009, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Funte sa likom Boj Džordža

Jedan prodavac iz Kenta pronašao je falsifikovanu novčanicu od 20 funti na kojoj se umesto lika britanske kraljice nalazi pop pevač.

U Velikoj Britaniji pronađena je lažna novčanica od 20 funti na kojoj se umesto portreta kraljice Elizabete II nalazila slika pop pevača Boja Džordža.

Lik bivšeg člana sastava "Kalčer klab", popularnog tokom osamdesetih godina, pojavio se na vodenom žigu falsifikovane novčanice.

Neobičnu novčanicu uzeo je prodavac >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << "Rajmanove" knjižare u Grejvsendu, u Kentu, ali je primećeno da se radi o falsifikatu tek nekoliko dana kasnije, prilikom predaje pazara banci.

"Blagajnik ju je podigao na svetlo i uočio lice Boj Džordža umesto kraljičinog. Bila sam šokirana, nisam mogla da verujem - do sada ništa slično nismo videli", izjavila je žena zaposlena u knjižari.

Boj Džordž se trenutno nalazi na izdržavanju petnaestomesečne zatvorske kazne zbog zlostavljanja jednog muškarca.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.