Fruška gora spremna za izletnike

Izvor: S media, 21.Apr.2011, 19:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fruška gora spremna za izletnike

Nacionalni park Fruška gora spremno dočekuje izletnike za prolećne praznike, a sve aktivnosti u cilju zaštite područja planine su veoma dobro isplanirane, izjavila je danas pokrajinska sekretarka za zaštitu životne sredine Dušanka Sremački.

Sremački je na konferenciji za novinare na Iriškom vencu, povodom 22. aprila - Dana planete Zemlje, podsetila da je izrada Master plana Fruške gore u završnoj fazi, kao i izrada Prostornog plana Vojvodine.

Direktor >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Javnog preduzeća Nacionalni park Fruška gora Dobrivoje Antonić rekao je da je ova vojvodjanska planina najomiljenije izletište u Srbiji, zahvaljujući svojim prirodnim, kulturno-istorijskim i geološkim osobinama.

Dodao je da je to razlog zašto na Fruškoj gori svakog 1. maja bude i do 300.000 posetilaca.

Za Vaskrs četiri, a za 1. maj tri neradna dana

Manje soli, manje stresa

Porodična okupljanja su recept za srećan život

Antonić je najavio da će akcija čišćenja i generalnog spremanja Fruške gore biti održana 27. aprila, kao i da je za prolećne praznike obezbedjeno 20.000 razgradivih vreća za prikupljanje smeća za sve posetioce, kao i 50 kontejnera za njihovo odlaganje.

Ovlašćeni radnici Nacionalnog parka Fruška gora, počev od prvomajskih praznika, naplaćivaće objedinjenu naknadu za ulazak u zaštićeno područje, loženje vatre i parkiranje vozila u iznosu od 150 dinara po vozilu za celodnevnu posetu Nacionalnom parku, kazao je Antonić.

Najavljeno je i da će 7. maja biti održan 34. fruškogorski maraton, u kojem je do sada učestvovalo više od 150.000 planinarskih takmičara i rekreativaca.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.