Frojdov kuvar

Izvor: Blic, 05.Okt.2011, 19:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Frojdov kuvar

Desetak zanimljivih jela i priča, koja su objavljena u aktuelnom oktobarskom dodatku “Blic žene” pod nazivom “Kuhinja”, predstavljeno je večeras u prostoru zgrade Ringier Aksel Špringer. Sa početkom u 17 časova, čitateljke omiljenog ženskog magazina imale su priliku da probaju specijalitete iz knjige “Frojdov kuvar” i razgovaraju sa psiholozima o značaju ishrane.

Za kuvanje na licu mesta bili su zaduženi Nebojša Spaić, glavni i odgovorni urednik Nina, inače >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << poznat i kao veliki gurman i hedonista, kao i Dušan Mrđenović, urednik "Frojdovog kuvara”. Profesor dr Marija Glibetić, pričala je na temu šta volimo mi, a šta voli naše telo.

Prisutnima je neke od specijaliteta pripremila stalna saradnica časopisa Liljana Lazarević, koja je prisutnim damama otkrila koliki je bio izazov da spremi Frojdova omiljena jela, a nakon toga je Gordana Ačić, psiholog i muzikolog iz stručnog ugla objasnila tu vezu između hrane i emocija. Gordana je posle zanimljivog izlaganja odgovarala na pitanja čitateljki koje su uživale u bogatom posluženju.

- Radeći "Blic ženu” kao i "Blic žena Kuhinju” uvek se trudimo da budemo inventivni i u trendu, pa tako sva zanimljiva izdanja koja se tiču kulinarstva dođu uvek prvo u naše ruke, tako smo stekli i "Frojdov kuvar”, koji je izdao Dosije, veoma interesantnu knjigu u kojoj je Frojd, otkrio svoja omiljena jela, i na veoma lep način pisao hrani - rekla je za "Blic” Sandra Subotin, urednica izdanja.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.