Frizura za nekoliko minuta

Izvor: Blic, 31.Dec.2008, 01:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Frizura za nekoliko minuta

Ako zbog prenatrpanog rasporeda na poslu, u školi ili obaveza oko kupovine novogodišnjih poklona niste imali dovoljno vremena da svoju kosu pripremite za najluđu noć, evo nekoliko saveta koji će vam sigurno pomoći.



- Čak i ako se približava ponoć, ne brinite, jer za samo desetak minuta sami možete da napravite frizuru na kojoj će vam pozavideti ceo grad - savetuje Željko Dobričić, iz salona „Gruppa L’ Ultima” i dodaje:

- Da >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << biste kod kuće dobili idealnu formu frizure, naravno uz pomoć adekvatne kozmetike za negu kose, potrebno je da budete kvalitetno ošišani. Ukoliko je vaš frizer dobro uradio svoj posao i uneo određene elemente prilikom šišanja ili farbanja, frizuru lako možete da prilagodite željama, i prostoru u kome ćete dočekati Novu godinu – objašnjava Dobričić.

Dakle, bez obzira da li imate kratku, srednju ili sasvim dugu kosu, iskoristite ove savete. Izgledaćete savršeno. Duga kosa

- Posle klasičnog pranja, kosu osušite fenom (ne fenirati). Četku upotrebiti tek nekoliko puta, da bi se kosa usmerila i ujednačila. U zavisnosti od toga koliko lokni želite, uzimajte pramen po pramen kose (ako se sećate „krpica" ovo je jednostavnije i daleko efektnije rešenje), i svaki obmotajte dva puta oko dva prsta. Formiran krug uvijte u foliju i preklopite stranice tako da od folije napravite oblik trougla (da se pramen ne bi ispravio). Svaki uvijeni pramen, držiti pod presom desetak sekundi, a kada se kosa ohladi, sagnite glavu i skinite folije (kao kada perete kosu). Blago rastresite rukama pramenove i u istom položaju naprskajte lak za kosu. Ne koristite češalj, ni četku. Kada glavu vratite u normalan položaj, lokne će biti definisane. Kratka kosa - Ne koristiti jake regeneratore nakon pranja, da ne bi previše omekšali kosu. Sušiti je u pravcu prirodnog pada, uz pomoć četke ili češlja da bi se kosa što jednostavnije ispravila. Za kežual varijantu ove frizure potrebno je malo voska ili laka koji će kosu učvrstiti nakon što napravite željeni oblik. Za pank frizuru važe ista pravila, ali nakon sušenja, sagnite glavu (kao kod pranja kose) i naprskajte lakom. Rukama definišite frizuru tako što ćete krajeve kose prstima povlačiti suprotno od prirodnog pada, odnosno od temena. Gel se u ovom slučaju ne preporučuje, jer je prilično težak pa kosa pod tom težinom pada i gubi oblik. Prilikom definisanja podignutih pramenova kose, možete koristiti i presu. Srednja dužina - Posle pranja ravne i svilenkaste kose, važno je staviti neki od preparata za feniranje, mleko ili kvalitetan regenerator koji omekšava vlasi, kako frizura ne bi imala volumen. Kosu osušite fenom u pravcu njenog prirodnog pada, nikako suprotno. Kada je gotovo suva, prođite kroz kosu većom, okruglim četkom koja će frizuri dati konačni oblik i ujednačiti sjaj. Da bi što duže zadržali željeni oblik, ne koristite gel i lak, već isključivo preparate za sjaj kose koji će istaći linije i samu frizuru koja je u ovom slučaju odlično ošišana.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.