Frankfurt: Kosovski Albanac ubiio dva američka vojnika

Izvor: Blic, 02.Mar.2011, 20:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Frankfurt: Kosovski Albanac ubiio dva američka vojnika

FRANKFURT - Mladić sa Kosova koji ima 21 godinu i živi u Nemačkoj osumnjičen je da je danas pucao na frankfurtskom aerodromu, usmrtivši američkog vojnika i vozača autobusa i teško ranio dve osobe, potvrdio je ministar unutrašnjih poslova Hesena Boris Rajn.

Komanda Ratnog vazduhoplovstva SAD za Evropu je potvrdila da su dvojica pripadnika tih snaga danas poginula u oružanom napadu na aerodromu u Frankfurtu, a dvojica su ranjena, javile su agencije.

Napad je izvršio >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << 21-godišnji Arif Uka sa Kosova koji je priveden.

Kosovski ministar unutrašnjih poslova Bajram Redžepi rekao je da je napadač iz Kosovske Mitrovice.

"Ovo je strašan i tragičan događaj. Pokušavamo da utvrdimo da li je ovo bilo organizovano ikoja je priroda napada", izjavio je Redžepi.

Iz policije je rečeno da za sada nema znakova koji bi ukazivali da je reč o terorističkom napadu. Policija polazi od toga da je pre nego što su hici ispaljeni, možda, došlo do svađe u autobusu, u kome su bili američki vojnici i navodi da su u pucnjavi povređene dve osobe.

Nemačka policija je saopštila da je napad izveden na autobus američkog vojnog osoblja na Terminalu 2 aerodroma u Frankfurtu.

Poginuli su vozač autobusa i jedan putnik, treća osoba je teško ranjena, a četvrta lakše.

Nemačka kancelarka Angela Merkel je izjavila da se radi o "stravičnom događaju" i obećala temeljnu istragu.

Vatra je otvorena na autobus blizu aerodromskog terminala, koji je prevozio američke vojnike, prenosi Radio Slobodna Evropa.

''Svesno ne govorim o napadu, već deliktu sa smrtnim posledicama'', rekao je Boris Rajn na mestu nesreće, naglasivši pri tom da se, međutim, ''u ovom momentu ne može ništa isključiti''.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.