Francuzi šalju emotivna pisma izvinjenja Vučiću: Zgroženi smo!

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Nov.2018, 17:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Francuzi šalju emotivna pisma izvinjenja Vučiću: Zgroženi smo!

Osećam se lično uvređenim onim što se dogodilo 11. novembra u vezi sa predsednikom Republike Srbije, dragoj mnogim Francuzima i, u njihovo ime, upućujem izvinjenje srpskom narodu, koga je predstavljao vaš predsednik, poručio je Fransoa Dulon d Rone u pismu upućenom ambasadoru Srbije u Francuskoj

- Saznao sam za nimalo ljubazno ophođenje prema gospodinu Aleksandru Vučiću, predsedniku Republike Srbije, tokom Komemoracije stogodišnjice primirja 11. novembra 2018 godine >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ispod Trijumfalne kapije na trgu Zvezde u Parizu - piše Dulon d Rone u jednom od brojnih pisama koje sa sličnim porukama upućuju građani Francuske na adresu srpske ambasade u Parizu i dodaje:

- Verujte, gospodine ambasadore, da mnogi Francuzi, kojima i ja imam čast da se pridružim, ne razumeju ove loše manire i da su zgroženi kada vide kako se neprekidno francusko-srpsko prijateljstvo ''loše'' tretira" - napisao je on.

Ime mog dede, Dulong, generala imperije, piše dalje, ugravirano je, kao i imena svih imperijalnih generala, pod Trijumfalnom kapijom.

- I baš zbog toga, ja sam vrlo osetljiv na ono što se dešava na tom svetom mestu - kaže on i zaključuje:

- Zamolio bih vas, Gospodine ambasadore, da prenesete ovu poruku gospodinu Vučiću, molim vas da verujete u moje visoko poštovanje - stoji u pismu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Francuzi šalju pisma izvinjenja Vučiću

Izvor: Nezavisne Novine, 14.Nov.2018

PARIZ - Osjećam se lično uvrijeđenim onim što se dogodilo 11. novembra u vezi sa predsjednikom Republike Srbije, dragoj mnogim Francuzima i, u njihovo ime, upućujem izvinjenje srpskom narodu, koga je predstavljao vaš predsjednik, poručio je Fransoa Dulon d Rone u pismu upućenom ambasadoru Srbije...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Francuzi šalju pisma izvinjenja srpskom narodu!

Izvor: Mondo, 14.Nov.2018

Osećam se lično uvređenim onim što se dogodilo 11. novembra, početak je samo jednog od brojnih pisama koje su ovih dana uputili Francuzi....Foto: youtube/screenshot/ww.."Osećam se lično uvređenim onim što se dogodilo 11. novembra u vezi sa predsednikom Republike Srbije, dragoj mnogim Francuzima...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.