Francuzi daju vino kravama

Izvor: Blic, 11.Jul.2012, 20:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Francuzi daju vino kravama

Krave u Francuskoj dnevno piju dve boce visokokvalitetnog crvenog vina, kako bi se proizvela najbolja govedina u Evropi.

Ova praksa već je rezultirala stvaranjem posebne oznake za meso ovakvih krava, nazvane Vinbovin, koje se već smatra najboljom govedinom i služi u najfinijim restoranima u Parizu, prenose mediji.

Eksperiment je počeo u Lunel-Viele, u regiji Ero na jugu Francuske, gde su tri krave dobijale lokalno vino tokom četiri meseca.

Vino je kravama >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << služeno u mešavini ječma, sena i grožđa.

Krave su bile veoma "sretne", a kasnije se uverio i da je njihovo meso bilo vrlo sočno.

Krave su uživale u vinu i rado su ga pile, rekao je farmer Klod Šabalje, na čijoj farmi je prošle godine izveden eksperiment.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.