Francuska vojska: U Maliju neutralisano oko 50 džihadista

Izvor: B92, 21.Feb.2020, 23:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Francuska vojska: U Maliju neutralisano oko 50 džihadista

Francuske snage u okviru misije Barkan u Sahelu poslednjih dana su "stavile van snage" oko 50 džihadista u centralnom delu Maliju.

Informaciju je saopštio Generalštab francuske vojske i dodao da je na tom području jedna oružana grupa nedavno sebe proglasila lojalnom Islamskoj državi.

"Misija Barkan je od 9. do 17. februara sprovela nekoliko operacija u centralnom delu Malija gde je neutralisano oko 50 džihadista, uništeno nekoliko vozila i zaplenjena određena >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << količina oružja i elektronskih uređaja", navodi se u saopštenju.

Francuska vojska odbija da saopšti tačan broj ubijenih, ranjenih ili uhapšenih džihadista i obično koristi termine "neutralisanje" ili "stavljanje van snage".

Francuske snage u okviru misije Barkan deluju na tom području od 2014. Predsednik Francuske Emanuel Makron i lideri Grupe pet zemalja Sahela, koju čine Mali, Niger, Burkina Faso, Mauritanija i Čad, u januaru su se dogovorili o novom planu za borbu protiv džihadista u tom delu Afrike.

Francuska ima ukupno 5.100 vojnika na tom području.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.