Francuska veza ipak nije prošla - osuđen na devet godina

Izvor: B92, 16.Jun.2016, 21:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Francuska veza" ipak nije prošla - osuđen na devet godina

Harford -- Muškarac koga vlasti SAD terete da je bio član krijumčarske bande narkotika Francuska veza osuđen je na devet godina zatvora zbog optužbi o trgovini drogom.

Presuda 75-ogodišnjem Alfredu Katini izrečena je u Nju Hejvenu, u američkoj državi Konektikat odakle on potiče.

On je među 16 ljudi uhapšenih u Konektikatu 2012. godine zbog prodaje marihuane, kokaina i oksikodona, a izjasnio se krivim 2014. godine.

Banda "Francuska veza" bila je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vodeći snabdevač heroina u SAD tokom 1960-ih i 1970-ih. Ta grupa inspirisala je istoimeni film Vilijama Fridkina iz 1971. godine u kome su glavne uloge igrali Džin Hekmen i Roj Šajder, i koji je osvojio pet Oskara.

Advokat Katine je tražio najmanju moguću kaznu za to krivično delo od pet godina, dok su tužioci tražili kaznu od deset godina.

Snage zakona i reda nisu imale pojma koga su uhapsile kada su, 2012, privele pravdi Alfreda Katina, člana krijumčarske bande koja je nameravala da po Konektikatu rasturi 90 kilograma marihuane, kokaina i oksikodona.

Nisu se, naime, setili tog antologijskog filma.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Član krijumčarske bande Francuska veza osuđen na devet godina

Izvor: Blic, 16.Jun.2016

Muškarac koga američke savezne vlasti terete da je bio član krijumčarske bande narkotika Francuska veza osuđen je danas na devet godina zatvora zbog optužbi o trgovini drogom...Presuda 75-ogodišnjem Alfredu Katini izrečena je u Nju Hejvenu, u američkoj državi Konektikat odakle on potiče...On...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.