Francuska, težak poraz socijalista

Izvor: RTS, 30.Mar.2014, 22:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Francuska, težak poraz socijalista

Vladajuća Socijalistička partija pretrpela težak poraz na današnjim lokalnim izborima u Francuskoj. Desničarski Nacionalni front tvrdi da je preuzeo kontrolu nad najmanje dva grada..

Partija desnog centra UMP trvrdi da je glavni pobednik na prvim izborima od 2012. godine, odnosno od osnivanja vlade predsednika Fransoa Olanda, navodi francuska agencija AFP.

U prvom krugu glasanja, 23. marta, Olandovi socijalisti i njihovi saveznici osvojili su samo 38 odsto glasova, dok su opozicioni konzervativci dobili poverenje 47 odsto glasača, a odziv je bio rekordno nizak, sa stopom od 65 odsto.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Francuska, poraz socijalista na lokalnim izborima

Izvor: RTS, 30.Mar.2014

Vladajuća Socijalistička partija pretrpela težak poraz na današnjim lokalnim izborima u Francuskoj. Desničarski Nacionalni front tvrdi da je preuzeo kontrolu nad najmanje dva grada. ..Partija desnog centra UMP trvrdi da je glavni pobednik na prvim izborima od 2012. godine, odnosno od osnivanja vlade...

Nastavak na RTS...

Francuska: Poraz socijalista

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 31.Mar.2014, 00:15

Francuska vladajuća Socijalistička partija pretrpela je težak poraz na današnjim lokalnim izborima.  Desničarski Nacionalni front tvrdi da je preuzeo kontrolu nad najmanje dva grada. Ovo su, naime, prvi su rezultati po izlaznosti sa glasačkih mesta, preneo je AFP. Partija desnog centra UMP...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.