Francuska televizija suspendovana zbog izveštaja o pobuni

Izvor: B92, 30.Jun.2023, 15:11

Francuska televizija suspendovana zbog izveštaja o pobuni

Vojna vlada Burkine Faso danas je suspendovala emitovanje francuskog TV kanala Šen enfo (La Chaine Info) zbog izveštaja o džihadističkoj pobuni.

Prema tvrdnji lokalnih vlasti izveštajima su nedostajali objektivnost i kredibilitet.

Emitovanje programa ovog kanala je suspendovano na tri meseca, navodi se u saopštenju nacionalnog regulatora za medije, prenosi Rojters.

Regulatorno telo za elektronske medije je navelo da su u televizijskom izveštaju preuveličane >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << razmere pobune, te da su objavljene "neproverene" informacije o neuspehu vojnog odgovora Burkine Faso na krizu.

Lokalne vlasti su veće suspendovale Radio Frans enternasional (France Internationale) i Frans 24 (France 24), koje finansira francuska vlada, zbog navodnog davanja glasa islamističkim militantima koji organizuju pobunu širom regiona Sahel južno od Sahare.

U aprilu su dva francuska novinara koji rade za listove Mond i Liberasion proterana iz zemlja. Burkina Faso je jedna od nekoliko zapadnoafričkih zemalja koje se bore sa pobunom grupa povezanih sa Al Kaidom i Islamskom državom.

U nasilju su ubijene hiljade civila, a raseljeno je više od šest miliona ljudi, saopštile su Ujedinjene nacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.