Francuska stoji rame uz rame sa Izraelom! Makron UPOZORIO na regionalne sukobe: Niste sami u ratu protiv terorizma

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Okt.2023, 11:49

Francuska stoji "rame uz rame" sa Izraelom! Makron UPOZORIO na regionalne sukobe: Niste sami u ratu protiv terorizma

Francuska solidarna s izraelskom borbom protiv terorizma.

Francuski predsednik Emanuel Makron obećao je da neće ostaviti Izrael izolovan u njegovoj borbi protiv islamističkih militanata, ali je upozorio na rizike od regionalnog sukoba nakon dolaska u Izrael.

Nakon sastanka s porodicama francuskih žrtava u vazdušnoj luci u Tel Avivu, Makron je predsedniku Isaku Herzogu u Jerusalimu rekao da Francuska stoji "rame uz rame" s Izraelom i da bi prvi cilj trebao >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << biti oslobađanje talaca u Gazi.

- Želim da budete sigurni da niste ostavljeni sami u ovom ratu protiv terorizma - rekao je Makron.

- Naša je dužnost da se borimo protiv terorizma, potpuno jasno i bez širenja sukoba - dodao je.

Makronovi savetnici rekli su da, osim pokazivanja solidarnosti s Izraelom, Makron želi da da "što operativnije predloge" da se spreči eskalacija, oslobode taoci, garantuje sigurnost Izraela te da se radi na rešenju s dve države.

Odbivši elaborirati koji bi to predlozi mogli da budu, Makronov savetnik rekao je samo da postoje stvari koje se mogu učiniti kako se Izrael ne bi osećao sam u svojoj borbi protiv terorizma.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.