Francuska razbila sajdžije

Izvor: Vesti-online.com, 20.Jun.2014, 23:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Francuska razbila "sajdžije"

Goleada u Salvadoru! U prvom susretu drugog kola E grupe, Francuska je pobedila Švajcarsku 5:2 i tako se plasirala u osminu finala Svetskog prvenstva.

U odličnoj utakmici sa najviše golova u dosadašnjem toku utakmice, Francuska se poigravala sa Švajcarcima i pokazala da će biit jedan od kandidata za najviši plasman. VodilI su "galski petlovi" 5:0 golovima Žirua, Matuidija, Valbuene, Sisoka i Benzeme, ali su u finišu postustali i dozvolili četi Otmara Hicfilda da ublaže >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << prednost preko Džamailija i Čake.

Ako se doda da Benzema promašio penal i da je u finišu poništen gol napadača "trikolora" onda je jasno da su "sajdžije" još i dobro prošle. Igrala je Francuska lepršava, jednostavno, lako ulazila u šansu. Benzema je pokazao da je u sjajnoj formi jer je osim pogotka imao i dve asistencije.

PROČITAJTE TOK UTAKMICE:

40. minut - GOOOL - 3:0 za Francusku. Sjajna kontra "trikolora". Strelac je Metju Valbuena, posle odlične asistencije Žirua.

31. minut - PENAL za Francusku posle starta nad Benzemom. Krivac je Đuru, koji je nepotrebno srušio Benzemu.

17. minut - GOOOOL - Olivije Žiru za vođstvo Francuske. Sjajan skok napadača Arsenala posle kornera Valbuene. Jubilarni 100. gol Francuza na SP.

7. minut - Fon Bergen je na zemlji, krvav. Povredio ga je nenamerno Olivije Žiru. Neće moći da nastavi susret defanzivac Švajcarske. Umesto njega na terenu je Filip Senderos.

SASTAVI

ŠVAJCARSKA: Benaljo, Lihtštajner, Đuru, Fon Bergen (od 9. Senderos), Rodrigez, Inler, Behrami (od 46. Džemaili), Mehmedi, Džaka, Šaćiri, Seferović (od 70. Drmić).

FRANCUSKA: Loris, Debuši, Varan, Sako (od 66. Košćelni), Evra, Matuidi, Kabaj, Sisoko, Valbuena, Žiru (od 63. Pogba), Benzema.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.