Francuska opominje Iran

Izvor: B92, 05.Sep.2019, 18:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Francuska opominje Iran

Pariz -- Francusko Ministarstvo spoljnih poslova pozvalo je Iran da se uzdrži od bilo kakvih konkretnih akcija.

Ministarstvo je pozvalo na uzdržavanje Irana od akcija koje nisu u skladu sa obavezama te zemlje prema nuklearnim sporazumom iz 2015. godine.

Iran je prethodno saopštio da će od petka početi sa razvojem centrifuga radi ubrzanja obogaćivanja uranijuma, što je još jedan korak u smanjenju poštovanja obaveza iz sporazuma postignutog sa svetskim silama. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

"Iran mora da se uzdrži od svih konkretnih akcija, koje nisu u skladu sa njegovim obavezama i koje mogu da poremete napore čiji je cilj deeskalacija", rekla je portoparolka francuskog ministarstva Agnes fon der Mil novinarima na brifingu.

Ona je dodala da će Pariz proučiti objavu Irana, zajedno sa svoim partnerima i agencijom za atomsku energiju UN-a, prenosi Rojtes.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

IRANSKO BURE BARUTA: Odbili FRANCUSKE MILIJARDE, pa odmah stiglo NOVO UPOZORENJE

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Sep.2019

Francusko Ministarstvo spoljnih poslova pozvalo je Iran da se uzdrži od bilo kakvih konkretnih akcija...Ministarstvo je pozvalo na uzdržavanje Irana od akcija koje nisu u skladu sa obavezama te zemlje prema nuklearnim sporazumom iz 2015. godine...Iran je prethodno saopštio da će od petka početi...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.