Francuska: Zabranjene slušalice u uhu tokom vožnje

Izvor: Blic, 10.Jul.2015, 13:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Francuska: Zabranjene slušalice u uhu tokom vožnje

U Francuskoj je od 1. jula vozačima zabranjeno da tokom upravljanja vozilom imaju bilo kakav uređaja u uhu koji emituju zvuk, sem slušalica za nagluve, prenosi Srna.

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Ova odredba se odnosi na vozače autobusa, kamiona, putničkih vozila,

Prodajete polovni automobil?

Postavite >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << besplatan oglas.

motocikala, skutera, bicikala.

Zabrana se odnosi kako za slušalice za vođenje telefonskih ragovora, tako i za slušanje muzike, radija i slično. U slučaju nepoštivanja ove odredbe predviđena je kazna od 135 evra i oduzimanje tri boda.

Od 1.januara naredne godine u Francuskoj će svi učesnici u saobraćaju, uključujući i vozače vozila na dva, tri ili četiri točka, biti dužni da u slučaju neophodnog zaustavljanja koriste reflektujući prsluk žute ili narandžaste boje.

Predviđena kazna za neposedovanje prsluka u vozilu iznosi 11 evra, a za nenoštenje prsluka u slučaju neophodnog zaustavljanja 135 evra.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Zabrana svih slušalica tokom vožnje u Francuskoj

Izvor: Radio 021, 10.Jul.2015

U Francuskoj je od 1. jula vozačima zabranjeno da tokom upravljanja vozilom imaju bilo kakav uređaj u uhu koji emituju zvuk, sem slušalica za nagluve...Ova odredba se odnosi na vozače autobusa, kamiona, putničkih vozila, motocikala, skutera, bicikala...Zabrana se odnosi kako za slušalice za vođenje...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.