Francuska: Uhapšeno 80 osoba osumnjičenih za zlostavljanje dece

Izvor: B92, 09.Dec.2023, 19:43

Francuska: Uhapšeno 80 osoba osumnjičenih za zlostavljanje dece

U Francuskoj je tokom ove sedmice u velikoj operaciji uhapšeno 80 muškaraca osumnjičenih za zlostavljanje dece.

Neimenovani visoki policijski zvaničnik rekao je Frans presu da je to najveća operacija sprovedena u Francuskoj i da su među uhapšenim, dva prosvetna radnika, sportski trener i nadzornik u domu za decu sa smetnjama u razvoju.

Jedan od nastavnika je krao fotografije i video zapise svojih učenika, a optužen je i za seksualno zlostavljanje jednog učenika, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << navela je policija.

Među uhapšenima je desetak muškaraca osumnjičenih za silovanje maloletnika ili seksualni napad.

Uhapšeni muškarci su starosti od 30 do više od 60 godina, a među njima je jedan lokalni zvaničnik, inženjer i nezaposleni.

"Među tim kriminalcima ne postoji tipičan profil, nailazimo na sve društveno-profesionalne kategorije", rekao je policijski zvaničnik i dodao da je tokom pretresa pronađeno više od 100.000 video snimaka i fotografija zlostavljanja dece.

Slike su čuvane na računarima, hard diskovima ili u drugim digitalnim formama. "Neki sadržaji su bili ekstremno nasilni", rekao je policijski zvaničnik.

Ministar unutrašnjih poslova Žerald Darmanen pozdravio je rad policije i "veliki obračun protiv ove vrste kriminala". Dodao je da su istrage još u toku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

U policijskoj akciji protiv pedofila u Francuskoj 80 privedenih

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 10.Dec.2023, 09:23

U Francuskoj je ove sedmice privedeno 80 muškaraca osumnjičenih za pedofiliju, među kojima jedan zastupnik i dvojica školskih profesora, u velikoj policijskoj akciji koja je pokazala da pedofila ima u svim društvenim slojevima, piše AFP. Akcija takvih razmjera do sada "nije bila viđena" u Francuskoj,...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.