Francuska: Uhapšen napadač na dom za monahe

Izvor: B92, 25.Nov.2016, 23:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Francuska: Uhapšen napadač na dom za monahe

Monpelje -- Uhvaćen je ubica jedne žene zaposlene u domu za stare u Francuskoj, saopštile su vlasti dodavši da zločin nema veze sa islamističkim terorizmom.

Državni tužilac grada Monpeljea, Kristof Bare, rekao je za agenciju Frans pres da je 47-godišnjak priveden mirno.

Taj otac dvoje dece koji je služio u desantnim snagama, ali nije bio profesionalni vojnik, davno je radio u tom staračkom domu, rekao je izvor blizak istrazi. Sada je nezaposlen i izdržava >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se od sitnih poslova, kao što su popravke bicikala.

Tužilac Bare je izjavio da nije poznat motiv sinoćnog ubistva 54-godišnje žene u Domu "Zeleni hrastovi" za penzionisane sveštenike, časne sestre i druge koji su radili u misijama u Africi.

Vanredno stanje uz pojačane mere obezbeđenja je u Francuskoj na snazi već godinu dana, od napada Islamske države u Parizu u kojima je ubijeno 130 ljudi, a islamistički ekstremisti su jula u katoličkoj crkvi u Normandiji ubili i jednog sveštenika.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

UHAPŠEN UBICA Francuska policija pronašla napadača koji je ubio ženu u domu za monahe

Izvor: Blic, 25.Nov.2016

Uhvaćen je ubica jedne žene zaposlene u domu za stare u Francuskoj, saopštile su večeras vlasti, dodavši da zločin nema veze sa islamističkim terorizmom...Državni tužilac grada Monpeljea, Kristof Bare, rekao je za agenciju Frans pres da je 47-godišnjak priveden mirno...Taj otac dvoje dece koji...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.