Fotografije : Najlepša dvorišta i balkoni u Beogradu

Izvor: Blic, 17.Jun.2011, 20:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fotografije : Najlepša dvorišta i balkoni u Beogradu

Sugrađanima koji su najlepše uredili i ozelenili balkon, dvorište zgrade ili kuće, vrtića, škole i firme, danas su u okviru akcije “Za zeleniji Beograd” koje organizuje “Gradsko zelenilo”, uručene nagrade.

"Ljudi koje danas nagrađujemo posebni su ne samo po veštini kojom uređuju svoje bašte i balkone. Oni su posebni zbog činjenice da drugim Beograđanima ulepšavaju život.

Oni to ne moraju da rade, a ipak ulažu trud da svoj grad i život čine boljim. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << To je ono što danas nagrađujemo i na šta skrećemo pažnju svim Beograđanima”, u ime "Zelenila” poručio je pejzažni arhitekta Hranislav Milanović.

Najlepše uređen poslovni prostor

Najlepše uređen balkon prema ulici

Najlepše uređeno blokovsko zelenilo

Najlepše uređeno dvorište vrtića

Ljubav prema prirodi i Beogradu, kao i želja da ih sačuvaju i učine još lepšim, povezuju sve nagrađene, a od danas i zvanična diploma da su u tom poslu najbolji.

- Ponosim se nagradom koju sam dobio. Rođaka i ja već tri godine uređujemo dva balkona na našoj kući u Petrogradskoj ulici. Ona sadi, ja dekorišem, a zajedno svakog dana zalivamo i čistimo. Da biste u tom poslu bili najbolji jedini uslov je da ga mnogo volite, a čim je tako - ništa vam nije teško - kaže za "Blic” dobitnik prve nagrade za najlepši balkon okrenut ka ulici, Slobodan Tošić (25).

Akcija "Za zeleniji Beograd” organizuje se deseti put za redom, a učestvuje 10 beogradskih opština na kojima se biraju najbolje uređene zelene površine u pet kategorija, a u svakoj se dodeljuju nagrade za prvo, drugo i treće mesto.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.