Fotografija je preživela napad na bliznakinje, a evo šta se desilo sa ljudima na njoj

Izvor: B92, 12.Sep.2016, 09:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fotografija je preživela napad na bliznakinje, a evo šta se desilo sa ljudima na njoj

Elizabet Strejndžer Kif je nakon terorističkog napada na Svetski trgovinski centar 11. septembra 2001. godine dobila fotografiju iz Kula bliznakinja i krenula u potragu za ljudima na njoj. Posle 15 godina uspela je da pronađe njenog vlasnika.

Zanimljiva fotografija s venčanja u skijalištu u Koloradu u martu 2001. godine, nalazila se u jednoj od kancelarija Kula bliznakinja. Ona je nakon terorističkog napada dospela u ruke Elizabet Strejndžer Kif, koja je svake godine pokušavala >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da sazna šta se desilo s ljudima na njoj.

Najviše pažnje joj je privukao čovek, koji je gledao u drugu stranu u odnosu na grupu.

Pretraživanje sajtova sa žrtvama, slanje mejlova i telefonski pozivi joj nisu pomogli da sazna pozadinu fotografije. Odlučila je da je objavi na Tviteru i ubrzo su joj se javili ljudi.

"Ja znam ljude s fotografije, nazovi me", pisalo je u poruci koju je dobila od Freda Mahe.

On ne samo da zna ljude s fotografije, već je i on među njima, a takođe ju je zakačio na zid svoje kancelarije u Svetskom trgovinskom centru.

Napad je preživeo, jer je bio na putu za posao i sve izbegao za svega nekoliko minuta.

Kako kaže, svi ljudi s fotografije su živi i zdravi, a on smatra da je ona simbol istrajnosti i snage zajednice, jer je preživela u napadu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.