Fotografija Bilija Kida na aukciji

Izvor: Blic, 25.Jun.2011, 11:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fotografija Bilija Kida na aukciji

Čuveni portret Bilija Kida koji je doveo do pogrešnog uverenja da je ovaj odmetnik levoruk, biće stavljen na prodaju ovog vikenda, prenosi danas AP.

Veruje se da je fotografija iz 1879. ili 1880. godine snimljena u Nju Meksiku, na kojoj se vidi odmetnik sa vinčesterkom u desnoj ruci i koltom na levom boku, jedina predstava odmetnika poznatog i kao Vilijam H. Boni.

Oni koji ne znaju da su fotografije iz tog vremena bile obrnuto oslikane na podlozi verovali su da je Bili Kid levoruk.

To mišljenje je bilo toliko rasprostranjeno da je Pol Njumen glumio ovog odmetnika u vesternu iz 1958. godine pod nazivom ''Levoruki revolveraš".

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Fotografija Bilija Kida na aukciji

Izvor: S media, 25.Jun.2011

Čuveni portret Bilija Kida koji je doveo do pogrešnog uverenja da je ovaj odmetnik levoruk, biće stavljen na prodaju ovog vikenda. ..Veruje se da je fotografija Bilija Kida iz 1879. ili 1880. godine snimljena u Nju Meksiku, na kojoj se vidi odmetnik sa vinčesterkom u desnoj ruci i koltom na levom...

Nastavak na S media...

Fotografija Bilija Kida na aukciji

Izvor: TrazimKredit.com, 25.Jun.2011

NJUJORK, Čuveni portret Bilija Kida koji je doveo do pogrešnog uvjerenja da je ovaj odmetnik ljevoruk, biće stavljen na prodaju ovog vikenda.

Nastavak na TrazimKredit.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.