Izvor: NoviMagazin.rs, 29.Okt.2019, 11:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Forum gimnazija predložio ministru mere za smanjenje nasilja u školama

Predsednik Foruma beogradskih gimnazija Aleksandar Markov predložio je danas, na sastanku sa ministrom prosvete Mladenom Šarčevićem, konkretne mere u cilju smanjenja nasilja u školama, a na sastanku je bilo reči i o položaju nastavnika i povećanju njihove bezbednosti.

Kako se navodi u saopštenju tog foruma, sastanak je organizovan zbog velikog broja incidenata u prethodnom periodu.

"Neke od predloženih mera podrazumevaju izmenu zakonske regulative u cilju smanjenja >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << nasilja. Među konkretnim izmenama koje je predložio Markov nalaze se i one koje predviđaju suspendovanje učenika sa nastave do okončanja disciplinskog postupka u slučajevima teže povrede obaveza učenika, kao i zabranu prelaska iz jedne u drugu školu tokom trajanja vaspitno-disciplinskog postupka", navodi se.

Takođe je predloženo i uvođenje posebne učionice za učenike koji svojim ponašanjem ometaju druge učenike u ostvarivanju zakonom zagarantovanog prava na obrazovanje.

"Forum beogradskih gimnazija je svestan da problem rešavanja nasilja u društvu ne može biti rešen samo represevnim merama već je neophodna izmena celokupne društvene svesti. Na sastanku sa ministrom predloženo je i pokretanje kampanje kroz medije i društvene mreže u cilju promene svesti kod mladih", navodi se u saopštenju.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Forum gimnazija predložio ministru mere za smanjenje nasilja u školama

Izvor: Danas, 29.Okt.2019

Predsednik Foruma beogradskih gimnazija Aleksandar Markov predložio je danas, na sastanku sa ministrom prosvete Mladenom Šarčevićem, konkretne mere u cilju smanjenja nasilja u školama, a na sastanku je bilo reči i o položaju nastavnika i povećanju njihove bezbednosti. Članak Forum gimnazija...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.