Forum beogradskih osnovnih škola: Smeniti ministra Obradovića!

Izvor: Press, 18.Jun.2013, 14:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Forum beogradskih osnovnih škola: Smeniti ministra Obradovića!

Sindikat navodi da je time poništena svrha polaganja završnog ispita i da stoga traži da se sprovedu najoštrije sankcije protiv "direktora, supervizora i svih lica koji su učestvovali u tim nezakonitim radnjama", piše u pismu tog sindikata Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Sindikat navodi da su se takve pojave dešavale i u prethodnim periodima, ali da se nisu sprovodile sankcije, niti su odgovorna lica snosila odgovornost za te i takve nezakonite >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << radnje.

"Ohrabreni time ove godine su krenuli u još otvorenije mahinacije i na taj način obezvredili rad prosvetnih radnika, Ministarstva prosvete i svih poštenih ljudi koji su učestvovali u pripremama i realizaciji oko polaganja završnog ispita. Tražimo od vas da se takve osobe najstrožije kazne i da se javnost o tome obavesti", ističe se u pismu.

Sa druge strane, Forum beogradskih osnovnih škola upitao je "šta još ministar prosvete Žarko Obradović treba da uradi da bi ga vlada smenila".

Forum ističe da su se prošle godine testovi za ispite prodavali na Zelenom vencu, da je ozbiljna istraga obećana, a da nikakvo saopštenje o rezultatima te istrage nije izdato do danas.

"A danas ministar prosvetni javno saoštava da su testovi ''provaljeni'' i da se testiranje odlaže za sutra. Ovo bi svakoj ozbiljnijoj zemlji bila velika sramota i skandal, a ministar bi bio odmah razrešen, poslanički mandat bi mu bio oduzet po hitnom postupku i bio bi pozvan na odgovornost", navodi Forum.

Polaganje testa iz matematike odloženo je za sutra u 12 sati, pošto je Republička upisna komisija došla u posed fotokopije jedne od kombinacija.

Tako će budući srednjoškolci test iz matematike umesto danas u 10 sati polagati sutra od 12 do 14 sati.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Sindikat traži najoštrije sankcije protiv odgovornih za testove

Izvor: Blic, 18.Jun.2013

Sindikat radnika u prosveti Srbije zatražio je danas od Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja najoštrije sankcije protiv direktora, supervizora i svih odgovornih osoba u pojedinim školama gde su, kako tvrdi, ispiti za srpski pre polaganja testa prodavani po ceni od 4.000 dinara. ..Sindikat...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.