Izvor: Piplmetar.rs, 03.Jan.2024, 22:30

Fortnite i FIFA 23 odnele titulu najviše igranih PlayStation igara u 2023.

Kompanija Sony objavila je detaljan i zanimljiv pregled najpopularnijih PlayStation igara u 2023, a vodeće pozicije na listi zauzele su Fortnite i FIFA 23 u većini svetskih zemalja obuhvaćenih statistikom. Za njima sledi i Call of Duty, a nama najbliži region obuhvaćen statistikom je Apeninsko poluostrvo, tačnije Italija.
Sa impresivnim nizom igara, inovativnim uređajima i nizom drugih neverovatnih sadržaja, 2023. nije bila samo odlična godina za PlayStation – bila je senzacionalna!“, >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << navodi kompanija u svojoj objavi.
S obzirom na to da Srbija, kao ni mnoge druge evropske zemlje nisu obuhvaćene pojedinačnom statistikom, nešto najbliže nama u tom smislu je Italija. U ovoj zemlji Fornite je takođe na prvom mestu, na drugom FIFA 23, ali treće mesto zauzeo je deceniju star naslov poznatog Rockstar izdavača: Grand Theft Auto V. Verujemo da bi sličan scenario bio prisutan i u slučaju da se statistika vodila i kod nas, s obzirom na to da je GTA serijal od samog početka veoma popularan na ovim prostorima.
Neka od drugih najvećih tržišta kao što su Japan, SAD i Velika Britanija imala su nešto drugačiji raspored, ali ni Fortnite, ni FIFA 23 nisu izostale sa ovih lista.

PlayStation screenshot
U Japanu je prvo mesto zauzeo Apex Legends, za kojim sledi Genshin Impact, a Fornite je u ovom slučaju završio na trećoj poziciji. Kada su u pitanju Sjedinjene Američke Države, pobedu je odneo Fornite, za kojim sledi Call of Duty, a isto kao i u Italiji, GTA V ostao je veoma popularan i našao se na trećem mestu najigranijih PlayStation naslova u prethodnih 365 dana.
Na ostrvu Ujedinjenog Kraljevstva gejmeri su najviše pažnje poklonili naslovu Fornite, zatim FIFA 23, a na trećem mestu nalazi se Call of Duty.

PlayStation screenshot
U većini uključenih regiona, Fornite je uspeo da zauzme prvo mesto. Međutim, to ne treba da predstavlja veliko iznenađenje budući da je u pitanju besplatna igra, a posebno jer je 2023. zapravo bila jedna od najbitnijih godina za Fortnite od kada je ona ušla u naše živote.
Ono što je možda ipak malo iznenađujuće je skoro univerzalni uspeh FIFA 23, bez obzira na to što je u pitanju premijum igra, ovaj fudbalski naslov uspeo je da se plasira u top tri igre u čak 19 od 24 obuhvaćena tržišta. Jedini izuzeci kada je u pitanju ova fudbalska poslastica su: Japan, Južna Koreja, Kanada, SAD i Novi Zeland.
Kompletnu listu najviše igranih naslova po regionima možete pronaći na sajtu PlayStation sajtu.
Opširnije
Izvor: Benchmark.rs

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.